Naar de brugklas

Wat een spannende tijd. De stap van de vertrouwde basisschool naar de brugklas. Een nieuwe school. Dat betekent een nieuwe klas met bekende en onbekende klasgenootjes, nieuwe leraren, en een nieuwe omgeving. Samen zorgen we ervoor dat de leerling zich snel thuis voelt bij ons. Bekijk onze film hieronder.

Introductie

Om je snel goed thuis te voelen op school, zijn er allerlei activiteiten.

Voor de zomervakantie:

  • een kennismaking met je nieuwe klas en je mentor;
  • voor je ouders/verzorgers een kennismaking met de andere ouders/verzorgers en de mentor. 

 

Na de zomervakantie:

  • een speurtocht in de school;
  • je leert hoe je kluisje werkt;
  • je leert hoe je rooster werkt en wie je docenten zijn;
  • je maakt kennis met je docenten en andere belangrijke personen in de school;
  • je ontvangt je laptop en je wordt geholpen met het installeren;
  • je gaat met je klas, mentor en je docenten op brugklaskamp.

 

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. Hij of zij is voor jou en je ouders het eerste aanspreekpunt. De mentor houdt gesprekken met de klas en met jou, kent je goed en houdt het overzicht van je prestaties. Tijdens de mentorlessen neemt de mentor allerlei zaken met jou en de klas door. Denk bijvoorbeeld aan het ‘leren leren’ en het plannen van je huiswerk, keuzes die je moet maken voor je vervolg en hoe het gaat in de klas. 

Iedere periode heb je samen met de mentor een persoonlijk voortgangsgesprek. Het is een gesprek over jouw voortgang. Je kijkt samen terug hoe het is gegaan, je maakt afspraken voor de periode die volgt en je stelt doelen voor de volgende periode om aan te werken. Deze gesprekken zorgen ervoor dat je een volgende stap vooruit kan maken. 
 

Het schooljaar

Naast de gewone lessen zijn er ook regelmatig extra’s. Er zijn allerlei culturele-, sportieve- en klassenactiviteiten, schoolfeesten en een Kerstgala. Verder organiseert de leerlingenvereniging 't Gilde ieder jaar een stedentrip in Europa of een wintersportreis. Kortom, meer dan genoeg om van je tijd bij de locatie Bergweg een geweldige tijd te maken!

De kluisjes

Volg ons op Social Media!

Volg ons op Social Media

Er zijn verschillende filmpjes en berichten te zien op Social Media. Zo kom je ook meer te weten over de locatie Bergweg. 

 

 

Bergweg Live! 28 januari

Afspelen
Logo
wo. 06 dec. 2017
inge
Thumbnail
Afbeelding
Logo
Click outside of the modal to close it

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Agenda voorlichtingsdagen 2022

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen leerlingen die het nieuwe schooljaar willen starten in klas 3 kennismaken met het onderwijs en de profielen op de Bergweg. Om 16.00 uur zijn ook de ouders/ verzorgers welkom. Aanmelden kan via het algemene mailadres.
Kennismaking nieuwe brugklas en ouders. Leerlingen wo. 22 juni: 14.30 tot16.00 uur en ouders wo. 22 juni: vanaf 19.00 uur
Meer informatie