Naar de brugklas

Wat een spannende tijd. De stap van de vertrouwde basisschool naar de brugklas. Een nieuwe school. Dat betekent een nieuwe klas met bekende en onbekende klasgenootjes, nieuwe leraren, en een nieuwe omgeving. Samen zorgen we ervoor dat de leerling zich snel thuis voelt bij ons.

Introductie

Introductie

Nog voor de vakantie is er een ontmoeting met de nieuwe klas en de mentor. Na de vakantie maak je verder kennis met de school. Er is een speurtocht in de school, je leert de omgeving kennen en de mensen die in de school werken. In deze week krijg je een kluisje en leer je je rooster lezen. Tijdens deze eerste week ontvang je je laptop en helpen we jou en je ouders met het installeren. 

In de eerste periode ga je samen met je klas en mentor op kamp voor drie dagen. Hierdoor leer je je klasgenoten en de mentor nog beter kennen. 

De brugklasperiode duurt twee jaar. Daarna kom je in de bovenbouw en ga je verder met je opleiding op het niveau en het profiel dat bij jouw past.

In de brugklas zijn er vier soorten klassen:
•    Basis/kader met ondersteuning
•    Basis/kader 
•    Kader/gemengd (theoretisch) met ondersteuning
•    Kader/gemengd (theoretisch)
De klassen met ondersteuning zijn kleiner en hebben een mentor die meer tijd heeft voor de leerlingen. De mentor is opgeleid om meer ondersteuning te bieden aan de leerlingen. 

Kies je voor de locatie Bergweg, dan kies je voor ‘leren door te doen’
Bij de gemengde leerweg krijg je meer theorielessen dan bij de basis/kader klassen.
Het onderwijs op de Bergweg staat voor onderwijs op maat én ondersteuning op maat. 

Mentor

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. Hij of zij is voor jou en je ouders het eerste aanspreekpunt. De mentor houdt gesprekken met de klas en met jou, kent je goed en houdt het overzicht van je prestaties. Tijdens de mentorlessen neemt de mentor allerlei zaken met jou en de klas door. Denk bijvoorbeeld aan het ‘leren leren’ en het plannen van je huiswerk, keuzes die je moet maken voor je vervolg en hoe het gaat in de klas. 

Elke periode is er samen met de mentor een gesprek. Het is een extra moment waarbij er dieper ingegaan wordt op meerdere onderwerpen.
 

Het schooljaar

Het schooljaar

Naast de gewone lessen zijn er ook regelmatig extra’s. Er zijn allerlei culturele, sportieve en groene activiteiten, schoolfeesten en een Kerstgala. Voor de leerlingen organiseert ’t Gilde (leerlingenvereniging) ieder jaar een stedentrip in Europa of een wintersportreis. Kortom, meer dan genoeg om van je tijd bij de locatie Bergweg een geweldige tijd te maken!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Kijkmiddagen 2020

is komen te vervallen
Meer informatie