Naar de brugklas

Bijna brugklas!
Wat een spannende tijd. De stap van de vertrouwde basisschool naar de brugklas. Een nieuwe school. Dat betekent een nieuwe klas met bekende en onbekende klasgenootjes, nieuwe leraren, en een nieuwe omgeving.  
Samen zorgen we ervoor dat de leerling zich snel thuis voelt bij ons.

Introductie

Introductie

Nog voor de vakantie plannen we al een ontmoeting met de nieuwe klas en de mentor. 
Na de vakantie maak je verder kennis met de school. Er is onder andere speurtocht in de school. Je leert zo een beetje de omgeving kennen, wie er werken en waar je moet zijn bij vragen. In deze week krijg je ook een kluisje en leer je je rooster lezen. Je krijgt ook enkele lessen, zodat er al geoefend kan worden met het vinden van de lokalen en de welke boeken je moet meenemen. In de eerste week ontvang je je laptop en helpen we jou en je ouders met het installeren. 
De tweede week ga je samen met je klas, je mentor, andere docenten met andere klassen voor drie dagen op kamp in Kortgene. Er gaan bij het kamp ook vierde klas leerlingen mee om te helpen. Vooral tijdens het kamp leer je elkaar goed kennen. 

Na deze eerste weken, start het gewone lesrooster. Je hebt soms zes en soms zeven uur les op een dag. Als je tot het 7e uur les hebt, ben je om 15.20 uur vrij. 
De brugklasperiode duurt twee schooljaar. Daarna kom je in de bovenbouw en ga je verder met je opleiding.
De klassen
Er zijn drie soorten klassen: 

  • Basis/kader met ondersteuning
  • Basis/kader regulier
  • Kader/gemengd/theoretisch (masterklas).

 

Kies je voor de locatie Bergweg, dan kies je voor ‘leren door te doen’. Je krijgt veel praktijklessen. Je krijgt er de bekende vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Bij de masterklas krijg je wel meer theorielessen dan bij de basis/kader klassen, zoals Frans en Duits. Het onderwijs op de Bergweg staat voor onderwijs op maat én begeleiding op maat. 

Mentor

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. Hij of zij is voor jou en je ouders het eerste en belangrijkste aanspreekpunt. De mentor houdt gesprekken met de klas en met jou, kent je goed en houdt het overzicht van je prestaties. In de brugklas helpt de mentor je bij het vinden van de weg in de school, deelt de roosters uit en geeft extra uitleg. Tijdens de lessen van je mentor neemt de mentor allerlei zaken met je door. Denk bijvoorbeeld aan het ‘leren leren’ en het plannen van je huiswerk en keuzes die je moet maken voor je vervolg. Drie keer per jaar heeft de mentor een speciaal gesprek met elke leerling, waarbij er gekeken wordt wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe jij je voelt op school.

Het schooljaar

Het schooljaar

Naast de gewone lessen zijn er ook regelmatig extra’s. Bij sommige activiteiten halen we de buitenwereld naar binnen. Dan nodigen we een leuke spreker uit die een gastles verzorgt. Op andere momenten gaan we ‘naar buiten’ en leren we op een plek buiten de schoolomgeving. Er zijn allerlei culturele, sportieve en groen (dier) activiteiten, disco’s, schoolfeesten en een Kerstgala. de leerlingen organiseren we ieder jaar een stedentrip in Europa of een wintersportreis. Kortom, meer dan genoeg om van je tijd bij de locatie Bergweg een geweldige tijd te maken!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Voorlichtingsavonden

van 18.45 tot 21.00 uur
van 19.30 tot 21.30 uur

Open dag

van 10.00 tot 12.30 uur
Meer informatie