Voor iedereen

Op Het Goese Lyceum locatie Bergweg bevinden zich de volgende leerwegen/afdelingen:

Reguliere opleidingen

VMBO

VMBO BKG

Het vmbo is voor leerlingen die graag met hun handen werken. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en je kiest een profiel.

Stromingen

BWI

Bouwen, Wonen & Interieur

Vind jij het interessant om te werken met hout, steen of verf? Kies dan voor het profiel Bouwen, Wonen & Interieur.
Groen

Wil jij alles weten over groen? Het profiel Groen is de richting voor jou als je wilt leren over dieren, planten en gewassen.
Dienstverlening

Dienstverlening & Producten

Weet je nog niet goed wat je wilt of leuk vindt? Dienstverlening & Productie is een brede opleiding met onderdelen van de andere profielen.
bergweg horeca bakkerij recreatie

Horeca, Bakkerij & Recreatie

Mensen laten genieten van heerlijke gerechten, lekkernijen of een leuke vakantie? Bij Horeca, Bakkerij & Recreatie leer je het allemaal!
produceren

Produceren, Installeren & Energie

Heb je interesse in techniek en wil je hier meer over leren? Ga dan aan de slag met lessen in de metaal-, installatie- en elektrotechniek.
Mobiliteit

Mobiliteit & Transport

Leer alles over auto's, vrachtwagens en transport bij het profiel Mobiliteit & Transport.
Zorg

Zorg & Welzijn

Wil je mensen iets leren, helpen, activiteiten organiseren of sportief bezig zijn? Dan is het profiel Zorg & Welzijn iets voor jou!

Verhouding praktijk/ theorie binnen het vmbo

praktijk/theorie bergweg

Vmbo basis/kader/gemengd

Vmbo basis/kader/gemengd zijn opleidingen voor leerlingen die graag met hun handen werken. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Na twee jaar krijg je advies over welke richting het beste bij jou past. Je kiest ook welke profielen je wilt gaan volgen.

Masterklas (gemengde leerweg)

In de masterklas krijg je theoretische en praktische lessen op mavo niveau. Je kunt kiezen uit dezelfde richtingen als bij het vmbo basis/kader, maar dan op een hoger niveau. Deze opleiding is een goede basis voor het mbo.

Voorlichtingsavonden

van 19.00 tot 21.00 uur