Groen

Als je van dieren houdt of groene vingers hebt, dan is het profiel Groen iets voor jou.

In dit profiel leer je over planten en producten uit de groene sector, maar je krijgt ook les in het aanleggen van tuinen.

En natuurlijk zijn er ook lessen in het verzorgen van dieren.

Via opdrachten leer je hoe je dieren moet verzorgen in ons dierenverblijf en hoe je de eigen gekweekte groenten en kruiden uit onze kas kunt verwerken in een maaltijd.

Regelmatig zijn er excursies naar landbouwbedrijven. Zo kijken we bijvoorbeeld bij een fruitteeltbedrijf of gaan we koeien of schapen scheren.

In de derde en vierde klas loop je stage bij een bedrijf. Je mentor helpt je met het zoeken van een bedrijf dat bij je past.

Er is een samenwerking met Het Groen College van Scalda. Er worden soms lessen op Scalda gegeven, zoals bijvoorbeeld het keuzevak Bloem en Tuin, onderhoud en aanleg.

Heb je interesse in het profiel Groen en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen leerlingen die het nieuwe schooljaar willen starten in klas 3 kennismaken met het onderwijs en de profielen op de Bergweg. Om 16.00 uur zijn ook de ouders/ verzorgers welkom. Aanmelden kan via het algemene mailadres.