Horeca, Bakkerij & Recreatie

Wil jij mensen laten genieten van heerlijke gerechten, lekkernijen of een super leuke vakantie? Bij het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie leer jij het allemaal!

In de praktijklessen horeca is er aandacht voor het maken van gerechten en het uitserveren in ons eigen restaurant LAB14. Ook kun je worden ingedeeld bij het verzorgen van buitenschoolse activiteiten. Tijdens de praktijklessen bakkerij houd je je bezig met het bakken van o.a. broodjes en koekjes. Plannen, organiseren, promoten en uitvoeren van een recreatieve activiteit komt aan bod tijdens de lessen recreatie. 

Een impressie van Horeca, Bakkerij & Recreatie

horeca
Horeca
Horeca
Horeca

Onderdelen

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Oriëntatie op horeca (koken en serveren), bakkerij* en recreatie*
  • Het bereiden en serveren van gerechten: lunch, diner en catering
  • Het kunnen plannen en toepassen van een receptuur in de keuken en bakkerij*
  • Het werken volgens de beroepsetiquette
  • Het bakken van o.a. brood*, cake* en koekjes*
  • Het werken volgens de regel- en wetgeving horeca en bakkerij (HACCP, Arbo, Milieu)
  • Omgaan met kritiek en oplossingsgericht denken
  • Aanleren van de juiste beroepshouding
  • Samenwerken
  • ICT-vaardigheden
  • Organiseren van een recreatieve activiteit*
  • Samenwerken met externe opdrachtgevers             
  • Inschrijvingen en betalingsverkeer van activiteiten regelen


*Deze onderdelen zijn niet van toepassing voor de leerlingen van de Gemengde Leerweg

Iets voor jou?

Heb je interesse in het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Voorlichtingsavonden

van 19.00 tot 21.00 uur

Open dag

van 10.00 tot 12.30 uur

Voorlichtingsavonden 2e klassers

van 19.30 tot 21.30 uur
Meer informatie