Horeca, Bakkerij & Recreatie

Wil jij mensen laten genieten van heerlijke gerechten, lekkernijen of een super leuke vakantie? Bij het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie leer jij het allemaal!

In de praktijklessen Horeca worden in de keuken de gerechten gemaakt door de leerlingen die op dat moment les hebben in de keuken. Deze gerechten worden weer uitgeserveerd door andere leerlingen in ons eigen restaurant LAB14. Ook komt het regelmatig voor dat onze leerlingen helpen bij buitenschoolse activiteiten zoals recepties of bruiloften.

Bij de lessen Bakkerij houd je je bezig met het bakken van allerlei lekkernijen, van broodjes tot koekjes.

En tijdens de Recreatie-lessen ga je een recreatieve activiteit niet alleen plannen, organiseren en promoten, maar ook uitvoeren!

Een impressie van Horeca, Bakkerij & Recreatie

horeca
Horeca

Onderdelen

De volgende onderdelen komen aan bod:

• Oriëntatie op horeca (koken en serveren), bakkerij* en recreatie*
  • Het bereiden en serveren van gerechten: lunch, diner en catering
  • Het kunnen plannen en toepassen van een receptuur in de keuken en bakkerij*
  • Het werken volgens de beroepsetiquette
  • Het bakken van o.a. brood*, cake* en koekjes*
  • Het werken volgens de regel- en wetgeving horeca en bakkerij (HACCP, Arbo, Milieu)
  • Omgaan met kritiek en oplossingsgericht denken
  • Aanleren van de juiste beroepshouding
  • Samenwerken
  • ICT-vaardigheden
  • Organiseren van een recreatieve activiteit*
  • Samenwerken met externe opdrachtgevers
  • Inschrijvingen en betalingsverkeer van activiteiten regelen

*Deze onderdelen zijn niet van toepassing voor de leerlingen van de Gemengde Leerweg

Heb je interesse in het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen leerlingen die het nieuwe schooljaar willen starten in klas 3 kennismaken met het onderwijs en de profielen op de Bergweg. Om 16.00 uur zijn ook de ouders/ verzorgers welkom. Aanmelden kan via het algemene mailadres.