Horeca, Bakkerij & Recreatie

Wil jij mensen laten genieten van heerlijke gerechten, lekkernijen of een super leuke vakantie? Bij het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie leer jij het allemaal!

In de praktijklessen Horeca worden in de keuken de gerechten gemaakt door de leerlingen die op dat moment les hebben in de keuken. Deze gerechten worden weer uitgeserveerd door andere leerlingen in ons eigen restaurant LAB14. Ook komt het regelmatig voor dat onze leerlingen helpen bij buitenschoolse activiteiten zoals recepties of bruiloften.

Bij de lessen Bakkerij houd je je bezig met het bakken van allerlei lekkernijen, van broodjes tot koekjes.

En tijdens de Recreatie-lessen ga je een recreatieve activiteit niet alleen plannen, organiseren en promoten, maar ook uitvoeren!

Een impressie van Horeca, Bakkerij & Recreatie

horeca
Horeca

Onderdelen

De volgende onderdelen komen aan bod:

• Oriëntatie op horeca (koken en serveren), bakkerij* en recreatie*
  • Het bereiden en serveren van gerechten: lunch, diner en catering
  • Het kunnen plannen en toepassen van een receptuur in de keuken en bakkerij*
  • Het werken volgens de beroepsetiquette
  • Het bakken van o.a. brood*, cake* en koekjes*
  • Het werken volgens de regel- en wetgeving horeca en bakkerij (HACCP, Arbo, Milieu)
  • Omgaan met kritiek en oplossingsgericht denken
  • Aanleren van de juiste beroepshouding
  • Samenwerken
  • ICT-vaardigheden
  • Organiseren van een recreatieve activiteit*
  • Samenwerken met externe opdrachtgevers
  • Inschrijvingen en betalingsverkeer van activiteiten regelen

*Deze onderdelen zijn niet van toepassing voor de leerlingen van de Gemengde Leerweg

Heb je interesse in het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

. Hoe ziet het voortgezet onderwijs eruit? Maak kennis met het Ostrea Lyceum en Het Goese Lyceum. Voor ouders en leerlingen, uitnodiging via de basisschool. 16 en 17 november: 19:30 uur
. Samen met jouw groep 8 beide locaties van Het Goese Lyceum leren kennen. Voor november aanmelden via basisschool. 6 t/m 10 december
. Kennismaken met Het Goese Lyceum in bedrijf. Voor leerlingen en ouders, vrije inloop. 19 januari en 16 februari: starttijd 14:30 uur
. Voor leerlingen en ouders, vrije inloop. 27 januari: 19.00 tot 21.00 uur en 29 januari: 10.00 tot 12.30 uur