Mobiliteit & Transport

Auto's, vrachtwagens, fietsen en motoren... Alles wat wielen heeft, komt aan bod bij M&T.

 

 

 

In onze mooie praktijkruimte ga je aan de slag met allerlei voertuigen. Zo leer je over aandrijfsystemen maar ook over transport in het algemeen, over het laden en lossen van vrachtauto’s, de carrosserie en nog veel meer.

In de derde en vierde klas loop je stage in een bedrijf. Je mentor helpt je met zoeken naar een passend bedrijf.

Je gaat een paar keer per jaar op bedrijfsbezoek met je klas of een andere excursie, zoals bijvoorbeeld de autobeurs. 

Een impressie van Mobiliteit & Transport

Transport
Transport
Transport
Transport

Onderwerpen

Motoren

Hier leer je hoe een motor werkt en in elkaar zit. Je gaat controleopdrachten uitvoeren en kleine reparaties aan een motor verrichten. Het onderhoud aan een motor speelt daarin een belangrijke rol.

Wielophanging en carrosserie

Wielophanging en carrosserie geeft een inzicht hoe een voertuig is opgebouwd en hoe het op de weg staat. Je gaat verschillende onderdelen van de wielophanging beoordelen en vervangen. Je leert alles over het werken aan wielen en banden. Verder komt het op een juiste manier afstellen van carrosseriedelen zoals bijvoorbeeld deuren aan de orde. 

Verlichtings- en comfortsystemen

Bij verlichtings- en comfortsystemen leer je de basis van elektriciteit. Daarbij leer je welke verlichtings- en comfortsystemen er in de voertuigen kunnen zitten en voer je metingen uit. Op een practicumbord bouw je het gehele verlichtings- en signaleringssysteem van de auto na.

Transport

Transport geeft je inzicht in het plannen van een route en het laden en lossen van een voertuig. Je maakt hier een laadplan en kiest de juiste transportmiddelen om de goederen te vervoeren. Je krijgt inzicht in verschillende documenten die nodig zijn voor het vervoeren van goederen.

Iets voor jou?

Heb je interesse in het profiel Mobiliteit & Transport en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Agenda voorlichtingsdagen 2022

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen leerlingen die het nieuwe schooljaar willen starten in klas 3 kennismaken met het onderwijs en de profielen op de Bergweg. Om 16.00 uur zijn ook de ouders/ verzorgers welkom. Aanmelden kan via het algemene mailadres.
Kennismaking nieuwe brugklas en ouders. Leerlingen wo. 22 juni: 14.30 tot16.00 uur en ouders wo. 22 juni: vanaf 19.00 uur
Meer informatie