VMBO BKG

Op de locatie Bergweg van Het Goese Lyceum worden de beroepsgerichte leerwegen aangeboden: Basisberoepsgerichte leerweg; Kaderberoepsgerichte leerweg; Gemengde leerweg. In leerjaar 1 en 2 onderzoeken wij welk niveau het best bij jou past. Je komt in een klas waar je op basis/kader niveau les krijgt of in de masterklas, waar je op het niveau van de gemengde (theoretische) leerweg les krijgt. In welke klas je terecht komt, wordt mede bepaalt door het advies van de basisschool. Aan het eind van leerjaar 2 heb je een goed beeld van je niveau.

Vmbo basis/kader

Vmbo basis/kader zijn opleidingen voor leerlingen die graag met hun handen werken. Je wordt hierbij uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Na twee jaar krijg je advies over welke leerweg het beste bij jou past. Je kiest ook welke profielen je wilt gaan volgen. Een diploma van de basisberoepsgerichte leerweg geeft toegang tot niveau 2 van het mbo. Een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg geeft toegang tot niveau 3 / 4 van het mbo.

Masterklas (gemengde leerweg)

Bij de gemengde leerweg zijn de theorievakken van hetzelfde niveau als bij de mavo. Je doet in theorievakken en een beroepsgericht vak (praktijkvak) examen. Een diploma van de gemengde leerweg geeft toegang tot niveau 4 van het mbo.

De profielen

Op de Bergweg kun je kiezen uit diverse profielen

BWI

Bouwen, Wonen & Interieur

Vind jij het interessant om te werken met hout, steen of verf? Kies dan voor het profiel Bouwen, Wonen & Interieur.
Ontdek Bouwen, Wonen & Interieur
Groen

Wil jij alles weten over groen? Het profiel Groen is de richting voor jou als je wilt leren over dieren, planten en gewassen.
Ontdek Groen
Dienstverlening

Dienstverlening & Producten

Weet je nog niet goed wat je wilt of leuk vindt? Dienstverlening & Productie is een brede opleiding met onderdelen van de andere profielen.
Ontdek Dienstverlening & Producten
bergweg horeca bakkerij recreatie

Horeca, Bakkerij & Recreatie

Mensen laten genieten van heerlijke gerechten, lekkernijen of een leuke vakantie? Bij Horeca, Bakkerij & Recreatie leer je het allemaal!
Ontdek Horeca, Bakkerij & Recreatie
produceren

Produceren, Installeren & Energie

Heb je interesse in techniek en wil je hier meer over leren? Ga dan aan de slag met lessen in de metaal-, installatie- en elektrotechniek.
Ontdek Produceren, Installeren & Energie
Zorg

Zorg & Welzijn

Wil je mensen iets leren, helpen, activiteiten organiseren of sportief bezig zijn? Dan is het profiel Zorg & Welzijn iets voor jou!
Ontdek Zorg & Welzijn

Voorlichtingsavonden