Zorg & Welzijn

Ben jij een echt mensen-mens? Wil je mensen iets leren, helpen, activiteiten organiseren of sportief bezig zijn? Dan is het profiel Zorg & Welzijn iets voor jou!

Bij Zorg & Welzijn leer je niet alleen op school. Je gaat ook aan de slag bij verschillende instellingen en bedrijven. Op school werk je (in groepjes) aan een opdracht, zoals bijvoorbeeld het organiseren van een sportdag of creatieve middag voor een basisschool, verzorgingshuis of buurthuis. Zo bedenk je niet alleen een activiteit, je gaat ze ook echt uitvoeren!

Een belangrijk deel van Z&W is je stage. In zowel klas 3 als 4 ga je 1 dag in de week stage lopen. Je kiest een stageplaats in jouw richting en je gaat ontdekken wat je leuk vindt. Zo weet je na 2 jaar welke vervolgopleiding het best bij jou past.

Een impressie van Zorg & Welzijn

Zorg
Kinderopvang
lessen assisteren in de gezondheidszorg

Keuzevakken

• Uiterlijke verzorging
  • Ondersteuning bij sport en bewegen
  • Uniformberoepen
  • Zang, dans en acteren
  • Podium
  • Tekenen, schilderen, illustreren
  • Mode en design
  • Recreatie
  • Evenementen
  • Groene zorg
  • Houden van dieren
  • Bloemschikken
  • Facilitaire dienstverlening, catering
  • Voeding en gezondheid

Heb je interesse in het profiel Zorg & Welzijn en wil je hier meer informatie over? Kom dan naar één van de infodagen en ontdek of dit profiel iets voor jou is!

Tussen 14.00 – 16.00 uur kunnen leerlingen die het nieuwe schooljaar willen starten in klas 3 kennismaken met het onderwijs en de profielen op de Bergweg. Om 16.00 uur zijn ook de ouders/ verzorgers welkom. Aanmelden kan via het algemene mailadres.