Sport

Elke leerling heeft naast de reguliere sportlessen nog de kans om meer te sporten. Er meerdere sportactiviteiten gedurende het jaar. Bijzondere sporten komen aan bod, zoals klimmen, kanoën, mountainbiken, boksen, sporttoernooien, enzovoort.

In de tweede klas kan er gekozen worden voor extra sport als keuze. Verder kan er in de derde en vierde klas gekozen worden voor diverse keuzevakken (ondersteunen bij sport en bewegingsactiviteiten, voeding en beweging, actief in de natuur, geüniformeerde dienstverlening en veiligheid).

Daarnaast kan er voor de leerlingen van de gemengde leerweg het vak LO2 gekozen worden. Een theorievak waarbij er voorbereid wordt om later sportlessen te gaan geven. 

Er zijn dus veel uitdagingen voor de leerlingen die graag sporten!

 

Aantal sportlessen

In klas 1 hebben alle leerlingen 4 lesuur sport in de week. In de tweede klas hebben de leerlingen 3 lesuren sport en in klas 3 en 4 hebben de leerlingen 2 uur sport per week. 

Daarnaast zijn door het jaar heen sportdagen, schoolkampen en sportactiviteiten. 

Naast de activiteiten is er de mogelijkheid om een keuze te maken voor sport in de volgende leerjaren:
-    klas 2, 2 uur in de week bovenop de reguliere sportlessen.
-    klas 3 en klas 4: door middel van de keuzevakken kunnen leerlingen 3 of soms zelfs meer uren voor sport kiezen, afhankelijk van de richting. Voor het vak LO2 hebben de leerlingen in de bovenbouw 3 lessen in de week in klas 3 en 4 lessen in de week in klas 4. 

Keuzevakken en LO2 in de bovenbouw

     Mogelijke keuzevakken:
-    voeding en beweging
-    ondersteuning bij sport en bewegingsactiviteiten
-    uniformberoepen
-    (sport) evenementen 


LO2: LO2 is officieel een theorie vak, waar leerlingen vooral leren hoe de organisatie en spelvormen in elkaar steken. Alleen leerlingen van de gemengde leerweg kunnen kiezen voor LO2. 
 

Klimles op onze eigen klimwand.

Kom je gezellig een
keertje sfeer proeven?

Agenda voorlichtingsdagen 2022

. Hoe ziet het voortgezet onderwijs eruit? Maak kennis met het Ostrea Lyceum en Het Goese Lyceum. Voor ouders en leerlingen, uitnodiging via de basisschool. 16 en 17 november: 19:30 uur
. Samen met jouw groep 8 beide locaties van Het Goese Lyceum leren kennen. Voor november aanmelden via basisschool. 6 t/m 10 december
. Kennismaken met Het Goese Lyceum in bedrijf. Voor leerlingen en ouders, vrije inloop. 19 januari en 16 februari: starttijd 14:30 uur
. Voor leerlingen en ouders, vrije inloop. 27 januari: 19.00 tot 21.00 uur en 29 januari: 10.00 tot 12.30 uur
. Maak actief kennis met de lessen op de Bergweg. Voor ouders en leerlingen, in januari aanmelden via de website 1 februari en 22 februari: 14.30 tot 16.15
. Leerlingen 22 juni: 14.30 tot16.00 uur en ouders 22 juni: vanaf 19.00 uur
Meer informatie